Αγορά : Διανομή
Κάθε Ημέρα
Αγορά : Διανομή

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνο: 6956233838

για να συζητήσουμε αν μπορούμε

να παραδώσουμε τα προϊόντα σας

κατευθείαν στο σπίτι σας!

Λεμόνι Interdonato
Παραγωγός : Πυρηνική Γή
Λεμόνι Interdonato Λεμόνι Interdonato
Μανταρίνι Κλημεντίνη
Παραγωγός : Koinobio Society
Μανταρίνι Κλημεντίνη

Το μέγεθος του καρπού της ποικίλλει, από μικρό έως μέτριο και το σχήμα από σφαιρικό (ελαφρώς πλακέ) έως επίμηκες, που μερικές φορές γίνεται αχλαδόμορφο από την ανάπτυξη του λαιμού. Συνήθως φέρει μικρό ομφαλό. Ο φλοιός έχει μέτριο πάχος, είναι μετρίως συνεκτικός, λείος και αποσπάται εύκολα. Δε χαρακτηρίζεται από το λεγόμενο φούσκωμα των καρπών (φυσιολογική χαλάρωση φλοιού), που συνήθως παρατηρείται μετά την ωρίμασή του. Το χρώμα,του είναι βαθύ πορτοκαλί έως κοκκινοπορτοκαλί. Έχει 8 ως 12 καρπόφυλλα. Η σάρκα έχει χρώμα βαθύ πορτοκαλί, είναι τρυφερή, χυμώδης, γευστική (γλυκιά), αρωματική και υπόξινη. Είναι ποικιλία λιγόσπερμη ή με μέτριο αριθμό σπόρων (εξαρτάται από την σταυρεπικονίαση), μονοεμβρυονική και πρώιμη. Οι κοτυληδόνες των σπόρων είναι οι πιο πολλές πράσινες, αλλά υπάρχουν και μερικές λευκές. Διατηρείται πολύ καλά πάνω στο δένδρο, χωρίς να χάσει σε ποιότητα, αλλά αυτό εξαρτάται και από το χρησιμοποιούμενο υποκείμενο. Σαν δένδρο είναι μέτριας ζωηρότητας και μεγέθους, φέρει μικρά φύλλα και δεν έχει αγκάθια. Τα φύλλα της μοιάζουν κάπως με τα φύλλα της Μεσογειακής μανταρινιάς. Στις πιο πολλές περιοχές, που καλλιεργείται, τόσο η επετειοφορία όσο και η ικανοποιητική παραγωγή εξασφαλίζονται μόνο με σταυρεπικονίαση. Θεωρείται πολύ ανθεκτική στο ψύχος. Η ποικιλία Κλημεντίνη χαρακτηρίζεται από μικρή ανάγκη σε ολική θερμότητα, για την ωρίμαση των καρπών της και την ευαισθησία των άσπερμων καρπών της, στις μη ευνοϊκές συνθήκες, κατά την περίοδο της ανθοφορίας και καρποδέσεως. Σε περιοχές με ψηλή ολική θερμότητα η Κλημεντίνη ωριμάζει πολύ νωρίς (λίγο αργότερα από τα Σατσούμα). Οι συνθήκες αυτές ευνοούν ακόμα την παραγωγή καρπών μεγάλου μεγέθους και εκλεκτής ποιότητας. Επομένως είναι, χωρίς αμφιβολία, η πιο καλή ποικιλία της Μεσογείου.

Μανταρίνι Σατσούμα
Παραγωγός : Koinobio Society
Μανταρίνι Σατσούμα Μανταρίνι Σατσούμα

Πρόκειται για το φημισμένο και μεγάλης σημασίας Ιαπωνικό μανταρίνι Unshu mikan. Σατσούμα είναι το παλιό όνομα της επαρχίας Kagoshima του νησιού Kyushu, απ' όπου πιστεύεται, ότι κατάγεται. Φέρει δε τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: Ο καρπός έχει μικρό έως μεγάλο μέγεθος, σχήμα ημισφαιρικό, πλακέ και μερικές φορές μικρό λαιμό. Κατά την ωρίμαση έχει χρώμα πορτοκαλί, αλλά συνήθως είναι ώριμη προτού αναπτυχθεί ο χρωματισμός αυτός. Πολλές φορές φέρει ομφαλό. Ο φλοιός είναι λεπτός, δερματώδης, μέτρια λείος και φέρει μεγάλους ελαιοφόρους αδένες. Όταν ο καρπός ωριμάσει, τότε ο φλοιός χαλαρώνει περισσότερο και αποχωρίζεται πιο εύκολα. Έχει 10 έως 12 περίπου καρπόφυλλα, που αποχωρίζονται εύκολα. Η σάρκα έχει πορτοκαλί χρώμα, είναι τρυφερή, πολύ αρωματική και λίγο υπόξινη. Τα ασκίδια είναι κοντά και πλατιά. Είναι άσπερμη και πολύ πρώιμη ποικιλία (περιλαμβάνει τις πρωϊμότερες ποικιλίες μανταρινιάς). Δε διατηρείται καλά πάνω στο δένδρο, μετά την ωρίμαση, γι’ αυτό πρέπει να μαζεύεται νωρίς, συντηρείται όμως καλά. Οι κοτυληδόνες των σπόρων (μερικές φορές φέρει ελάχιστα σπόρια) έχουν ελαφρώς πράσινο χρώμα. Σαν δένδρο είναι μικρού μεγέθους, βραδείας αναπτύξεως, συνήθως πλαγιόκλαδη και κρεμοκλαδής, σχεδόν χωρίς αγκάθια και με αραιό φύλλωμα. Τα φύλλα είναι μεγάλα, μακριά, λογχοειδή και βαθυπράσινα. Ο μίσχος των φύλλων έχει μεγάλο μήκος και φέρει πτερύγιο. Είναι ανθεκτική στο ψύχος και τις αντίξοες συνθήκες. Η μανταρινιά Σατσούμα, σαν δένδρο, είναι το πιο ανθεκτικό στο ψύχος, απ' όλα τα εσπεριδοειδή με εμπορική αξία.

Πορτοκάλι Navel Late
Διαθέσιμο Μάρτιος (4 Μήνες)
Παραγωγός : Πυρηνική Γή
Πορτοκάλι Navel Late

Είναι μια νέα ποικιλία για την χώρα μας, προερχόμενη από την Αυστραλία, που εδώ και πολλές δεκαετίες έχει εισαχθεί στην Ισπανία και την Καλιφόρνια και έχει υποστεί αρκετές βελτιώσεις. Τα δέντρα είναι μετρίου μεγέθους, καλής παραγωγικότητας, και οι καρποί έχουν πολύ καλή πρόσφυση με τον ποδίσκο, έτσι ώστε η ποικιλία αυτή να υφίσταται ελάχιστες ζημιές από τις αυξημένες βροχοπτώσεις του χειμώνα. Οι καρποί μπορούν να διατηρηθούν στα δέντρα μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Εφόσον αι εδαφοκλιματικές συνθήκες το ε¬πιτρέπουν και δεν υπάρχει το πρόβλημα κοκκίωσης (granulation), δίδει καλούς συνδυασμούς με τα υποκείμενα citrumelo Swingle, citrange Carrizo και την νερατζιά. Η ποικιλία αυτή μπορεί να προωθηθεί στις βιολογικές καλλιέργειες γιατί δεν απαιτεί χρησιμοποίηση ορμονών προκειμένου να αντιμετωπιστεί το «water spot» (κηλίδα ύδατος) και η έντονη καρπόπτωση λόγω των βροχοπτώσεων. Η περιεκτικότητα των καρπών σε χυμό κυμαίνεται από 40-45%.

Πορτοκάλι Ναβαλίνα
Παραγωγός : Πυρηνική Γή
Πορτοκάλι Ναβαλίνα Πορτοκάλι Ναβαλίνα

Πρώιμη ποικιλία με αρχή συγκομιδής τα τέλη του Οκτώβρη. Οι καρποί της έχουν ωοειδές σχήμα και στην πλήρη ωρίμανση αποκτούν ένα βαθύτερο κόκκινο χρώμα σε σχέση με όλα τα άλλα πορτοκάλια που τους κάνει περισσότερο ελκυστικούς από τους καρπούς των άλλων πρώιμων πορτοκαλιών. Η Navelina έχει ελαφρά τάση προς παρενιαυτοφορία και τις χρονιές που έχουμε αυξημένη καρποφορία οι καρποί της γίνονται μικρότεροι από αυτούς της ποικιλίας Μέρλιν που είναι μειονέκτημα, ενώ τις χρονιές που η παραγωγή είναι μειωμένη οι καρποί γίνονται πολύ μεγάλοι και χονδρόφλοιοι. Ξεχωρίζουν για την πολύ γλυκιά τους γεύση και το δυνατό τους άρωμα. Είναι πολύ πλούσια σε βιταμίνη C, επίσης περιέχουν σάκχαρα, κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο και βιταμίνη Α. Η ποικιλία πορτοκαλιών ναβαλίνα, πήραν το όνομα τους από την προεξοχή που έχουν στο κάτω μέρος τους, όπου περιέχεται ένα μικρό φρούτο σε εμβρυϊκή κατάσταση. Έχουν φλούδα χοντρή και γλυκιά ζουμερή σάρκα. Η φλούδα τους γίνεται εξαιρετικό γλυκό του κουταλιού. To πορτοκάλι είναι ωφέλιμο για τη διατροφή του ανθρώπου και η θρεπτική του αξία είναι μεγάλη. Καταναλώνεται νωπό ως φρούτο ή χρησιμοποιείται στην παραγωγή χυμών, φρέσκων ή συσκευασμένων. Oι καρποί που συλλέγονται όταν είναι άγουροι, μικροί και πράσινοι χρησιμοποιούνται στη ζαχαροπλαστική. Το αιθέριο έλαιο της φλούδας, των ανθών και των φύλλων χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία αλλά και στη ζαχαροπλαστική.